Novice

< nazaj

Slovenski športniki vključeni v evropski projekt ”Protect your sport. Don't gamble with it”

Datum: 11.9.2013
Projekt "PROTECT YOUR SPORT. DON'T GAMBLE WITH IT” je prvi od tovrstnih aktivnosti znotraj EU, kjer z namenskimi sredstvi športnikom omogočajo izobraževalne programe in preventivne akcije, ki naj bi preprečile nameščanje rezultatov športnih tekmovanj ter posledično vključenost glavnih akterjev v danes tako aktualne športne stavnice.

V projektu, ki je v celoti financiran z namenskimi sredstvi Evropske komisije, sodelujejo organizacije, ki so članice združenj UNI Sport Europa oziroma EU Athletes in predstavljajo preko 30.000 profesionalnih športnikov v EU.

Slovenija bo pri aktivnostih projekta sodelovala s strokovno ekipo Sindikata športnikov Slovenije, ki bo  z obiski prisotna predvsem v športnih društvih ekipnih športnih panog, kjer obstaja več verjetnosti, da se pojavi problem nameščanja športnih rezultatov.

Ostale novice

Sorodne novice

  • Obiski športnih društev v sklopu evropskega projekta ”PROTECT YOUR SPORT”
    18.12.2013

    Obiski športnih društev v sklopu evropskega projekta ”PROTECT YOUR SPORT”

    V preteklih tednih so bile vsebine projekta že predstavljene nekaterim športnim kolektivom, ki so se na obisk predstavnikov SŠS odzvali pozitivno.

  • Državno priznanje danskemu sindikatu
    6.11.2013

    Državno priznanje danskemu sindikatu

    Danski sindikat profesionalnih igralcev nogometa (Spillerforeningen) je prejel priznanje s strani Ministrstva za socialne zadeve, mladino in vključevanje, za prizadevanja in aktivnosti na področju družbeno koristnih projektov.

  • Rožnati oktober
    25.10.2010

    Rožnati oktober

    Slovenski športniki prispevajo k širšemu ozaveščanju javnosti o bolezni raka na dojkah.

  • Krimovke z akcijo ŠSŠ
    24.3.2006

    Krimovke z akcijo ŠSŠ

    Odmevna akcija "Glavo gor! Rak - poglej mu v oči in zmagaj tudi ti" se je na pobudo Sindikata profesionalnih nogometašev Slovenije (SPINS) začela že lani oktobra na reprezentančni nogometni tekmi med Slovenijo in Škotsko.

Nacionalne panožne športne zveze