Novice

< nazaj

Sestal se je upravni odbor SŠS

Datum: 24.12.2013
Upravni odbor Sindikata športnikov Slovenije se je nekaj dni pred iztekom koledarskega leta sestal z namenom, da z uradnim srečanjem zaključi svoj štiriletni mandat in se hkrati opredeli do najbolj perečih problemov v slovenskem športu oziroma športni politiki. Vabilu so se odzvali Uroš Zorman, Nik Zupančič, Andrej Pohar, Ermin Raković, Beno Lapajne in predsednik SŠS, Dejan Stefanović (opravičeno odsotna sta bila Gregor Lah in Veljko Petranović).
 
Člani UO so enotno podprli vsa prizadevanja na področju implementacije predloga Zakona o premostitvenem zavarovanju poklicnih športnikov in dodali, da so pripravljeni deliti pozitivne izkušnje tovrstnih ureditev, ki so jih bili v tujini deležni tudi sami. Kritično so se opredelili do vsebine novega predloga Nacionalnega programa športa za obdobje 2014-2023, kjer snovalci niso upoštevali nekaterih, za uspešen razvoj športa, ključnih elementov. Tako izpostavljajo predvsem nekaj področij, ki so v omenjenem dokumentu obravnavana pomanjkljivo. To so: sklepanje rednih delovnih razmerij med športnikom in športnim društvom; nepotrebna uvedba tako imenovanega varuha športnikovih pravic oziroma nujna uvedba tako imenovane neodvisne arbitraže v slovenskem športu; uvedba davčnih olajšav za športnike in sistemska ureditev brezplačnega, predvsem visokošolskega študija, namenjenega športnikom (študij na daljavo).
 
V prvih mesecih prihajajočega leta, bo Sindikat športnikov Slovenije sklical volilno skupščino, kjer bodo imeli slovenski športniki možnost izraziti svoje mnenje, hkrati pa določiti pomembne parametre pri vsebini predloga Zakona o premostitvenem zavarovanju poklicnih športnikov.

Ostale novice

Sorodne novice

Nacionalne panožne športne zveze