Novice

< nazaj

Predstavniki SŠS na obisku pri predsednici FŠO, Katji Koren Miklavec

Datum: 14.11.2013
Predstavniki Sindikata športnikov Slovenije, so se z namenom informiranja o izvajanju aktivnosti in projektov, sestali s predsednico Fundacije za financiranje športnih organizacij v Republiki Sloveniji (FŠO), Katjo Koren Miklavec.
 
Predsednici FŠO so bile predstavljene aktivnosti in prizadevanja tako Sindikata športnikov Slovenije kot tudi Sindikata profesionalnih igralcev nogometa Slovenije. Vsekakor je bil poudarek razgovora na vsebini predloga Zakona o premostitvenem zavarovanju poklicnih športnikov, univerzitetnem študiju na daljavo, ki se izvaja na Danskem in kopici drugih družbeno koristnih ter humanitarnih projektov, ki jih izvajata omenjena sindikata.  Katja Koren Miklavec se je na predstavljene vsebine odzvala pozitivno in pozdravila aktivnosti obeh sindikatov.
 
Sindikat športnikov Slovenije se je kljub nekajkrat neuspelim poizkusom kandidiranja za sredstva FŠO na javnem razpisu, tudi v letošnjem letu prijavil z dvema projektoma. Kot  že omenjeno si predstavniki SŠS prizadevajo predvsem k reševanju oziroma urejanju statusa profesionalnih športnikov v Republiki Sloveniji, kar predstavlja celosten in pa kompleksen sistem predlogov ter rešitev. Sistemska ureditev oziroma skrb za socialno varstvo športnika po končani športni karieri in možnost nemotenega opravljanja študijskega procesa v času aktivne športne kariere sta le dve izmed mnogih področji, ki jih omenjajo smernice politike športa na področju EU. V prihodnosti si bo SŠS vsekakor prizadeval, k povečanju aktivnosti na področju družbeno koristnih in humanitarnih projektov, ki se v zadnjih letih zelo uspešno izvajajo v okviru sindikata SPINS.
 
"Glede na gospodarske razmere smo kar optimistično razpisali 11 milijonov, kar je le malo manj kot lani. FŠO je v zgodovini sicer največ sredstev namenil pred tremi leti, ko je bilo na voljo 13 milijonov, sledita pa razpisa za leti 2013 in 2014. Prihodnje leto bo 3,3 milijona namenjeno za objekte, 6,6 milijona za športne programe, od tega 2,6 milijona za vrhunski šport, za otroke in mlade, usmerjene v kakovostni šport, pa 2,5 milijona. Za raziskave in razvoj smo razpisali 935.000, za strokovne publikacije in založništvo pa 165.000 evrov," je pojasnila Katja Koren Miklavec, predsednica FŠO-ja in nekdanja vrhunska športnica. (vir: MMC portal)

Ostale novice

Sorodne novice

Nacionalne panožne športne zveze