Novice

< nazaj

V Soči odpotovala glavnina slovenskih športnikov. Srečno!

Datum: 5.2.2014

Dva dneva nas ločita do slovesnega odprtja 22. zimskih olimpijskih iger, Soči 2014. Na njih bo svoj pečat skušala pustiti tudi rekordna, 66-članska slovenska odprava, v kateri je kar nekaj športnikov, ki lahko poseže po najvišjih mestih. Včeraj se je z ljubljanskega letališča v Rusijo odpravila glavnina slovenskih športnikov na čelu s smučarji, skakalci in hokejisti. Med potniki so bili tudi smučarji tekači, nordijski kombinatorci in del deskarske ekipe.

Športniki s celega sveta se bodo borili za 98 kompletov odličij v 15 športnih panogah. V primerjavi igrami v Vancouvru 2010 bomo na teh lahko navijali za športnike v 12 novih disciplinah.

Slovenija bo prvič v svoji zgodovini na zimskih OI nastopila tudi v ekipnih športih, in sicer z že prej omenjeno hokejsko ekipo. Vodstvo olimpijske reprezentance Slovenije Soči 2014 na čelu z dobitnico bronaste kolajne iz iger v Vancouvru 2010 Petro Majdič, je za nosilca slovenske zastave na otvoritvi olimpijskih iger v Sočiju izbralo prav kapetana hokejske izbrane vrste Tomaža Razingarja.

Poleg Majdičeve je na zadnjih zimskih OI zbirko kolajn, z dvema srebrnima, obagatila tudi smučarka Tina Maze. Tokrat imamo poleg Tine oziroma alpskih smučarjev, kar nekaj "vročega železa v ognju". Tu so naši skakalci, ki so zadnje čase prikazali vrhunsko formo, pa deskarji, biatlonci, smučarski tekači in nenazadnje hokejisti, za katere upamo, da presenetijo kakšno od svetovnih velesil, kot so Rusija, ZDA ali Slovaška.

Sindikat športnikov Slovenije, vsem slovenskim športnikom, ki bodo nastopili na prihajajočih olimpijskih igrah v Sočiju, želi veliko športne sreče in uspehov, ki se jih bomo lahko skupaj veselili.

SREČNO !!!

 

Ostale novice

Sorodne novice

Nacionalne panožne športne zveze