Novice

< nazaj

Otvoritvena konferenca programa Erasmus+

Datum: 27.1.2014
Program Erasmus+ bo podpiral aktivnosti na področju izobraževanja, usposabljanja, mladih in športa v vseh sektorjih vseživljenjskega učenja (šolsko izobraževanje, visoko šolstvo, nadaljnje izobraževanje, aktivnosti mladih itd.). Omogoča nadaljevanje aktivnosti, ki so od 2007 do 2013 potekale v okviru programov Vseživljenjsko učenje in Mladi za Evropo ter drugih. Razpoložljiv proračun za programsko obdobje 2014 do 2020 je 14.7 mrd EUR in je manjši le od proračuna za program Obzorje 2020.  

Ob začetku programa in objavljenem prvem razpisu je Center RS za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja organiziral otvoritveno konferenco programa Erasmus+, ki je bila v petek, 24. januarja 2014 v kongresnem centru Brdo pri Kranju. Dogodek je bil organiziran v sodelovanju z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport ter Uradom RS za mladino. 

Slovenske strokovnjake, ravnatelje, učitelje, predavatelje, mednarodne koordinatorje, mentorje, mladinske delavce in druge, ki delujejo na področjih izobraževanja, usposabljanja, mladih in športa so na konferenci nagovorili: minister za izobraževanje, znanost in šport dr. Jernej Pikalo, direktorica CMEPIUS dr. Alenka Flander, predstavnica EK ga. Klavdija Černilogar in direktor Zavoda MOVIT Janez Škulj. 

Fotogalerijo omenjenega dogodka si lahko ogledate tukaj.

Več o vsebini programa Erasmus+ pa si lahko pogledate na novi spletni strani - www.erasmusplus.si.

Ostale novice

Sorodne novice

Nacionalne panožne športne zveze