Novice

< nazaj

Slovenskemu športu se obetajo korenite, a pozitivne spremembe

Datum: 3.2.2015
Sindikat športnikov Slovenije že vrsto let aktivno opozarja na zaskrbljujoče, neurejene in velikokrat tudi protipravne razmere v slovenskem športu, predvsem ko govorimo o pravicah oziroma statusu športnikov, ki si ”kruh služijo” v Sloveniji.
 
S tem razlogom, so se po sprejetju Zakona o premostitvenem zavarovanju poklicnih športnikov v Državnem zboru, v mesecu maju 2014, ki predstavlja prvo konkretno davčno spodbudo s strani države za slovenske športnike po osamosvojitvi Slovenije odločili, da implementirajo vse potrebne ukrepe, ki bodo slovenski šport "očistili" sistemskih nepravilnosti ter ga s presečnim datumom 1. 6. 2015, spravili v pravne okvire norm, ki jih za vse subjekte narekuje zakonodaja Republike Slovenije.
 
Predstavniki SŠS so s tem namenom že opravili vrsto sestankov na pristojnih institucijah: na Inšpektoratu RS za delo, pri glavni inšpektorici Nataši Trček; na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, kjer se bodo v naslednjem tednu srečali tudi z ministrico Stanislavo Setnikar Cankar; pri predsedniku Olimpijskega komiteja Slovenije-Združenja športnih zvez, Bogdanu Gabrovcu; pri vodstvu Finančne uprave Republike Slovenije; pri članih uprave Kapitalske družbe, ki bo upravljala s premostitvenim skladom za poklicne športnike v Republiki Sloveniji, itn. Prav tako predstavniki SŠS niso pozabili na tiste posameznike in ekipe, ki se jih vsebine najbolj dotikajo, to so v prvi vrsti športniki ter seveda najvišji predstavniki nacionalnih panožnih športnih zvez.
 
V prihajajočih tednih bo z namenom predstavitve vseh aktivnosti in dogodkov, ki se bodo načrtovano izvajali do zgoraj omenjenega datuma (1. 6. 2015) organizirana tudi novinarska konferenca.
 
Sindikat športnikov Slovenije bo predvidoma v mesecu marcu, skupaj z zgoraj naštetimi deležniki, organiziral informativni strokovni seminar, primarno namenjem vsem nacionalnim panožnim športnim zvezam in "profesionalnim" športnim društvom, s ciljem opozarjanja na nesprejemljiv sistem delovanja športnih društev in zvez, vezano na status in pravice športnikov ter informiranja o neizogibnih spremembah, ki čakajo slovenski šport. Prav tako se bo z enakim namenom obveščanja športnikov in podrobnejše predstavitve Zakona o premostitvenem zavarovanju poklicnih športnikov v mesecu marcu ali aprilu, organizirala skupščina SŠS.

Ostale novice

Sorodne novice

Nacionalne panožne športne zveze