Novice

< nazaj

SŠS in SPINS z odprtim pismom predsedniku Vlade RS

Datum: 24.12.2008

Sindikata športnikov Slovenije (SŠS) in profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (SPINS) sta poslala odprto pismo predsedniku vlade Borutu Pahorju, šolskemu ministru Igorju Lukšiču, ministru za delo Ivan Svetliku in finančnemu ministru Francu Križaniču v želji po čimprejšnjem sestanku, na katerem bi se pogovarjali o težavah športnikov.

Sindikata SŠS in SPINS, ki sta bila ustanovljena pred nekaj več kot štirimi leti ter pod svojim okriljem trenutno združujeta več kot 1000 poklicnih športnikov, si prizadevata za čimprejšnji sestanek s Pahorjem, Lukšičem, Svetlikom in Križaničem, na katerem bi orisala težave, s katerimi se srečujejo slovenski poklicni športniki. Obenem bi pri sindikatih predstavili evropsko primerljive rešitve ter ponudili pomoč pri pripravi zakonodajnih aktov za ureditev statusa poklicnih športnikov.

Že od svoje ustanovitve naprej si SŠS in SPINS na različne načine prizadevata za primerno obravnavo ter izboljšanje davčnega, socialnega, zdravstvenega in pokojninskega položaja športnikov v Sloveniji. Številnim skupnim sestankom in srečanjem navkljub, predhodna vlada na športnem področju za naše težave ni imela nikakršnega posluha, je v pismu zapisal predsednik sindikatov Dejan Stefanović.

Zalegla niso niti večkratna javna opozorila na tiskovnih konferencah ter protestne akcije, kot je bil Dan brez športa v letu 2005. SŠS je bila celo prva organizacija, ki je po volitvah v letu 2004 zahtevala odstop dveh ministrov. Zadnje volitve so jasno pokazale, da slovenski športniki in njihovi navijači nikoli ne bodo podprli vlade, ki odkrito diskriminira športnike, je še zapisal.

Odprto pismo... 

Ostale novice

Sorodne novice

Nacionalne panožne športne zveze