Novice

< nazaj

Študij na daljavo odlična rešitev za športnike

Datum: 14.9.2012
Študij na daljavo, ki športniku omogoča nemoteno opravljanje študijskega procesa, kljub natrpanemu urniku treningov in tekmovanj je vsekakor prihodnost izobraževalnega sistema, kot si ga želimo tudi v Sloveniji. Zaradi zadržkov in pomislekov v Sloveniji, ki so se pojavljali ob postopku vložitve predloga o sistemski vzpostavitvi tako imenovanega študija na daljavo za športnike, sta se SPINS in SŠS aktivno vključila v sodelovanje na mednarodnem nivoju ter v okviru svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPro (FIFPRo Online Academy), v študijskem letu 2011/2012, prvič povabila slovenske športnike, nogometaše, k vpisu na dansko fakulteto UCN Denmark.

Program športnega menedžmenta, ki ga ponuja omenjena fakulteta je neprimerljiv s katerimkoli študijskim programom v Sloveniji, saj študentu ob rednem izpolnjevanju študijskih obveznosti nudi obilo uporabnih, praktičnih in iz športne prakse izvzetih vsebin. Prav tako je način študija izredno fleksibilen in prijazen do vseh športnikovih obveznosti. Poleg vsega pa imajo slovenski športniki stalno, brezplačno, pomoč tako imenovanega tutorja.

V letošnjem študijskem letu, je fakulteta odprla vrata tudi ostalim športnikom, ter tako postala resen konkurent državam, ki omenjenega načina študija še nimajo sistemsko urejenega. Preko SŠS bodo tako v študijskem letu 2013/2014, k sodelovanju povabljeni vsi športniki, člani omenjenega sindikata.

Poleg devetih nogometašev (Sebastjan Komel, Jalen Pokorn, Miran Burgić, Sebastian Berko, Matej Podlogar, Almedin Muharemović, Luka Vrhunc, Luka Majcen in Lamin Diallo) se je letos k študiju športnega menedžmenta priključil tudi eden najboljših slovenskih rokometašev Vid Kavtičnik, ki ni skrival navdušenja ob pozitivnem odzivu danske fakultete.

Po zaključenem prvem študijskem letu (2011/2012), je pet slovenskih nogometašev pokazalo izjemen interes in voljo po študiju. S pozitivnimi vtisi, pohvalami in nenazadnje ocenami, ki so bile krepko nad povprečjem rednih študentov, so fantje pokazali, da je le učenje na daljavo tisto, ki jim omogoča učinkovito izobraževanje in posledično zagotovi lažjo družbeno vključitev po končani športni karieri.

Ostale novice

Sorodne novice

Nacionalne panožne športne zveze