Novice

< nazaj

Z ministrico dr. Majo Makovec Brenčič, o novem predlogu Zakona o športu

Datum: 6.4.2016
Predstavnika Sindikata športnikov Slovenije, Dejan Stefanović in Marko Levovnik sta skupaj s samostojno svetovalko za pravno področje pri Zvezi svobodnih sindikatov Slovenije Andrejo Toš Zajšek, zaradi nestrinjanj z vsebino predloga novega zakona o športu, obiskala ministrico za šport pri MIZŠ, dr. Majo Makovec Brenčič.

Na srečanju je bila s strani direktorja Direktorata za šport, dr. Borota Štrumblja, prisotnim predstavjena nova različica besedila členov, predloga Zokona o športu, ki se nanaša na področje nadomestil ob prestopu športnikov iz enega v drugo društvo in urejanje delovnopravnega statusa športnikov v Republiki Sloveniji.

Sindikat športnikov Slovenije je po dolgoletnih prizadevanjih, v prvem delu z veseljem sprejel predlog besedila, ki prinaša ukinitev oziroma prepoved nadomestil ob prestopih športnikov amaterjev.

V drugem delu besedila, kjer predlog zakona določa posebnosti dela v športu, pa je bila za predstavnike SŠS, sporna večina predstavljenih določb. Posledično temu je bil sprejet sklep, da SŠS v okviru svoje skupine strokovnjakov za delovno pravo, v čim krajšem času oblikuje predlog besedila, do katerega naj bi se kasneje opredelili deležniki na področju športa.

Ostale novice

Sorodne novice

Nacionalne panožne športne zveze