Novice

< nazaj

Za vrhunske dosežke v športu odslej višje nagrade

Datum: 3.9.2021
Sindikat športnikov Slovenije pozdravlja odločitev Vlade Republike Slovenije, ki je s spremembo Pravilnika o sofinanciranju izvajanja letnega programa športa na državni ravni, dvignila zneske nagrad za vrhunske športne dosežke, in sicer za zlato olimpijsko odličje v posamični konkurenci namenja 55.000 evrov, za drugo mesto 45.000 in za tretje mesto pa 38.000 evrov.
Ekipi se za prvo mesto izplača nagrada 300.000 evrov, za drugo mesto 240.000 in za tretje mesto 210.000 evrov. Doslej je bilo za zlato namenjenih 151.710 evrov, za srebro 101.140, za bron pa 62.240 evrov.

Višje nagrade ne veljajo le za medalje, osvojene na olimpijskih igrah, ampak tudi za športnike invalide, nosilce odličij s paralimpijskih iger in olimpijskih iger gluhih ter tudi za šahiste, ki stopijo na zmagovalni oder šahovskih olimpijad. Prav tako so nagrajeni trenerji dobitnikov odličij na OI in drugih omenjenih tekmovanjih, katerim se v primeru olimpijske medalje v posamični ali ekipni konkurenci, izplača nagrada v celotni višini vrednosti nagrade, ki pripada športniku.

Tistim, ki jim je do uveljavitve dopolnjenega pravilnika že določena oziroma izplačana nagrada za osvojeno olimpijsko medaljo v letu 2021, so upravičeni do izplačila razlike v višini od že izplačane nagrade do višine, ki je na novo določena, je objavljeno v uradnem listu.

Vlada Republike Slovenije prav tako pripravlja predlog Zakona o investicijah v športno infrastrukturo za obdobje petih let ter amandaje na spremembe davčne zakonodaje, med drugim tudi v prid podjetjem, ki vlagajo v slovenski šport.
 
Veseli nas, da je Vlada RS prepoznala pomen in vlogo športa v slovenski družbi, ob tem pa upamo, da bo v bližnji prihodnosti ponovno obravnavala tudi Zakon o premostitvenem zavarovanju vrhunskih in poklicnih športnikov ter druge predloge Sindikata športnikov Slovenije.

Ostale novice

Sorodne novice

Nacionalne panožne športne zveze