Novice

< nazaj

Rožnati oktober

Datum: 25.10.2010

Slovenski športniki v sodelovanju s Sindikatom športnikov Slovenije, Sindikatom profesionalnih igralcev nogometa Slovenije in Društvom onkoloških bolnikov Slovenije, prispevajo k širšemu ozaveščanju javnosti o bolezni raka na dojkah. Na tekmah bodo igrali z rožnatimi vezalkami in s sloganom "Izberi rožnato prihodnost. Za življenje gre." ozaveščali o raku na dojkah.

Rak dojk je najpogostejši rak pri ženskah. Vsako leto zboli vse več žensk – v Sloveniji že skoraj 1200, umre pa jih okoli 400. V Rožnatem oktobru želimo zato še bolj opozarjati na problematiko tega najpogostejšega raka žensk, ozaveščati širšo javnost in obolelim pomagati k okrevanju ter se zavzemati za njihovo celostno rehabilitacijo in čim bolj kakovostno življenje z boleznijo. Dokazano je, da je rak dojk v zgodnjih fazah visoko ozdravljiv, zato ni časa za odlašanje, saj rak dojke ne izbira med starostjo ali spolom. Prve so kampanjo podprle rokometašice Krima Mercatorja na tekmi z rokometnimi prvakinjami GYÖRI Audi ETO KC iz Madžarske v soboto, 23. oktobra v dvorani Stožice. Vse igralke so med tekmo nosile rožnate vezalke in rožnate majice s sloganom kampanje v ogrevalnem delu tekme.

V nadaljevanju sodelovanja športnikov v tej kampanji bo prihodnje nogometno kolo 1. slovenske nogometne lige v soboto 30. 10. posvečeno ozaveščanju širše javnosti o tej bolezni. Prav tako bodo vsi nogometaši zavezali kopačke z roza vezalkami in na ogrevanju nosili roza majice s sloganom.

SPINS

Ostale novice

Sorodne novice

Nacionalne panožne športne zveze