Novice

< nazaj

Kako se igralci ragbija pripravljajo na obdobje po končani športni karieri

Datum: 15.1.2019
V okviru projekta »Mind the Gap«, ki poteka pod okriljem Svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPro,  je Deirdre Lyons, vodja celostnega razvoja igralcev ragbija na Irskem, pojasnila kako klubi in sindikati na področju športa sodelujejo pri pripravi športnikov za drugo kariero.
 
Ali so igralci ragbija bolj pripravljeni za drugo kariero kot nogometaši?
 
Na splošno, ja. Eden glavnih razlogov je, da ima približno 50% profesionalnih ragbi igralcev diplomo ali poklicno izobrazbo (v primerjavi s 13% nogometašev). 
 
Kakšno pomoč nudite igralcem ragbija?
 
Tesno sodelujemo z igralci v njihovih klubih. Tri dni na teden sem v enem od klubov na zahodu Irske. V klubu imam pisarno, nosim klubsko uniformo in se udeležujem ponedeljkovega jutrišnjega sestanka, ko osebje razpravlja o prihodnjem tednu. Vidim, da sem eden izmed članov kluba, čeprav sem zaposlena v sindikatu igralcev raqgbija IRPA.
 
Naše delo ima pet glavnih stebrov: kariero, izobraževanje, finance, socialno vključenost in duševno blaginjo. V letu 2015 smo na primer začeli s kampanjo »Tackle Your Feelings«, da bi igralcem dali znanje, da bi znali prepoznati probleme in nam jih predstaviti. Mi smo usposobljeni za prvo pomoč na področju duševnega zdravja, vendar sami ne svetujemo, imamo mrežo svetovalcev, na katere se usmerijo igralci.
 
Kako pogosto imate stike z igralci?
 
Na srečanju v ponedeljek stojim pred ekipo in govorim o nekom, ki je na primer začel s pisanjem diplome, opravil kakšno od strokovnih delavnic ali celo odprl podjetje. Vsako sredo, ki je za igralce prost dan, imamo dan osebnega razvoja. Pred kratkim sem se udeležila delavnic, kako začeti oziroma odpreti podjetje. Drugič sem pet ali šest fantov odpeljal na poslovni zajtrk, kjer so se lahko povezali z lokalnimi poslovneži.
 
Nudimo jim tudi tečaje spretnosti, kjer se učijo na primer prodajnih veščin in pogajalskih sposobnosti. Trudimo se, da jih izpostavimo vrsti različnih vsebin in ugotovimo, kaj jih zanima. Ko sedijo v pisarni v času običajnih delavnikov si nabirajo delovne izkušnje, ob tem pa jim pomaga priti do spoznanja, ali je to za njih ali ne. 
 
Ali so igralci navdušeni nad vašim delom?
 
Nekateri so zelo angažirani, drugi so v sredini in vedno so nekateri, ki jih vsebine ne zanimajo. Ko ponujamo pomoč slednjim, kot so zavarovanje hipoteke ali avtomobila, potem lahko pogosto razbijemo oviro. Potem te začnejo resnično gledati kot nekoga, ki jim lahko pomaga.
 
Primer igralca, s katerim ste delali?
 
Eden od igralcev, Ronan Loughney, je zaključil poslovno izobrazbo in menil, da bi moral delati v podjetniškem svetu, vendar je imel resnično strast za izdelavo pohištva po meri. Udeležil se je številnih začetnih srečanj, ki smo jih organizirali in spoznali veliko podjetnikov ter mentorjev na tem področju. Odločil se je, da bo ustanovil lastno podjetje, ki se ukvarja z notranjo opremo in izdelavo pohištva. Če ima igralec resnično strast do nečesa, jih spodbujamo, da sledijo tej strasti.
 
Je delo, ki ga opravljate na področju ragbija novost?
 
Korenine celostnega razvoja športnikov izvirajo iz Avstralijo, kjer se je vse skupaj začelo dogajati v devetdesetih letih. Avstralska in novozelandska združenja igralcev sta opravila pionirsko delo na tem področju. Na Irskem smo se s tem področjem začeli ukvarjati leta 2001, resneje pa leta 2013. Sedaj imamo enega vodjo celostnega razvoja športnikov (PDM) na klub. Vsak od njih je zaposlen v združenju športnikov oziroma sindikatu. To je podobno kot v Avstraliji. Na Novi Zelandiji je kar 24 PDMov. 
 
Katera so idealna znanja vodje celostnega razvoja športnikov?
 
Znanje za PDM je raznoliko, vendar bi bilo idealno, če bi iskali nekoga, ki ima izkušnje v poklicnem inštruiranju, psihologiji ali delu v športnem okolju in z vrhubnskimi špotniki. Nekdo, ki je dober pri poslušanju in empatiji, ki se lahko poveže z igralcem in iz njih izvleče odgovore.
 
Imate za konec kakšen nasvet?
 
V vsakem klubu je pomembno, da imate osebe, ki skrbijo za celostni razvoj športnikov na terenu, zato je pomembno, da imate omogočen dostop do športnikov. Potrebujete igralce, ki so zgled programov razvoja igralcev v vsakem klubu. Imeli smo, na primer, igralce, ki so svoje sodelavce spodbujali, naj gredo na začetno poslovno delavnico in končali smo z eno tretjino celotne ekipe. Ko boste imeli takšen zagon, bo vaše delo postalo normalno. Imelči boste občutek, da ste začeli spreminjati kulturo športnikov.
 

Ostale novice

Sorodne novice

Nacionalne panožne športne zveze