Novice

< nazaj

Iskanje podpore političnih strank predlogu zakona

Datum: 5.7.2012

Predstavniki Sindikata športnikov Slovenije (SŠS) in Sindikata profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (SPINS) se z željo in namenom čim hitrejše implementacije predloga Zakona o premostitvenem zavarovanju poklicnih športnikov (ZPZPŠ), v Državnem zboru RS, sestajajo s poslanskimi skupinami političnih strank.

V tem in prihajajočem tednu so bili ali bodo opravljeni sestanki s poslanskimi skupinami strank SDS, SLS, NSi, SD in DeSUS, s poslanci DL in PS, pa se bodo predstavniki sindikatov sestali v začetku meseca septembra. Predstavniki poslanskih skupin so do sedaj idejo in že pripravljeno besedilo predloga zakona ZPZPŠ sprejeli pozitivno, kar nas lahko navdaja z optimizmom.

Informativna predstavitev vsebine predloga ZPZPŠ je naravnana predvsem na veliko željo predstavnikov obeh sindikatov, k začetku implementacijskega postopka v Državnem zboru, katerega se pričakuje v jesenskih mesecih.

Snovalci predloga besedila ZPZPŠ so v preteklem mandatnem obdobju aktivno sodelovali s predstavniki Vlade RS in ministerstev (MF, MŠŠ, MDDSZ). Na žalost besedilo predloga v tistem obdobju, zaradi nezaupnice vladi, še ni prispelo do Državnega zbora.

Implementacija ZPZPŠ, bi posledično omogočila delno sistemsko ureditev statusa športnikov ter organiziranosti področja športa v R Sloveniji. Prav tako pa bi marsikateremu športniku omogočila socialno varnost po končani športni karieri.

Ostale novice

Sorodne novice

Nacionalne panožne športne zveze